wordpress-seo
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/yeladim/domains/hayeladimshelanu.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114חצר קוגני-פעילה זה שיעור רגיל בבית הספר עם המורה של התלמידים, בליווי מדריך מטעם הארגון. במשך השיעור ישנה הפעלה של תרגילים גופניים, אשר מאמנים את הילדים לפתח מספר כלים ויכולות פיזיות גופניות המפתחות את היכולות הקוגנטיביות ואת כישורי הלמידה.
בכל כיתה, בכל בית ספר בעולם, ישנם הבדלי רמות התפתחותיות בין הילדים.
כולנו מודעים לפערים הברורים שיכולים להיות בין ילדי הכיתה, פערים קוגניטיביים ופערים ביכולות מוטוריות של הילדים.
לכן, מורה רגיל, שיהיה הכי מסור בעולם, אין לו את הכלים בכדי להקנות לכל הילדים את החומר הלימודי בצורה שווה.
מטרתה של החצר הקוגני-פעילה, באמצעות היישום הייחודי של הפעילות המשותפת, לזהות את אותם ילדים ש"נופלים" בין הכסאות, ולעבוד איתם על שיפור היכולת המוטורית\חשיבתית\תפיסתית שלהם, ובכך להעלות את יכולת הרמה הלימודית של כל הכיתה באמצעות כך.
מתוך ניסיון רב שנים בכמה מוסדות עם עשרות כיתות לימוד, יש שיפור גדול וברור ברמת הלימודים של כיתה שהשתתפה ב"חצר קוגני-פעילה" לעומת כיתה מקבילה שלא השתתפה בתכנית.
בעצם, פיתוח מיומנויות פיזיות של הילד, מפתחת לו גם את יכולותיו בתחומי החשיבה והקליטה בלימודים בכיתה.
דוגמה: ילד בן 7, שמתקשה בהבנת המורה, שיפר את יכולותיו הקוגנטיביות באמצעות תרגילי קואורדינציה הדורשים מהירות חשיבה ודיוק פיזי. ילד זה, בגיל 10 יוכל להתמודד כראוי בהבנת לימודי הגמרא המורכבים.
בשביל להבין לעומק את אופן הפעולה של התרגילים, מומלץ לקרוא את פירמידת התפקודים
חצר קוגני-פעילה זה שיעור רגיל בבית הספר עם המורה של התלמידים, בליווי מדריך מטעם הארגון. במשך השיעור ישנה הפעלה של תרגילים גופניים, אשר מאמנים את הילדים לפתח מספר כלים ויכולות פיזיות גופניות המפתחות את היכולות הקוגנטיביות ואת כישורי הלמידה.
השלב הראשון בחצר פעילה הוא איתור התלמידים בעלי איחור התפתחותי (אפילו קל) מוטורי, רגשי, חשיבתי וכדו', וקביעת המטרות של ההפעלה.
השלב השני הוא, הכוונת ההפעלה בהתאם לרמת התלמידים.
למתבונן מהצד נראים התרגילים כפעילות נחמדה בלבד (שנראית כמשחקי חצר בהפסקות בין השיעורים…) אך התרגילים שלנו, נבנו לאחר חשיבה מרובה ותכנון ארוך, מכוונות לאתגרים בהם הילדים מתקשים.
אין לנו את היכולת להשוות את דורינו לעומת הדורות הקודמים, כמו כן אין לנו את הכלים להבין איך הם היו חיים ובאיזו שיטה הם חינכו את ילדיהם, אך אנו יכולים להתמקד במספר נקודות שוני של סביבת הגידול בה גדלים ילדינו לעומת דורות העבר:
אנו חיים כיום בסביבה עירונית עם בניה אורבנית, בדרך כלל צפופה ורב קומתית.
מגרש המשחקים של ילדנו הוא (בדרך כלל) מגרש החניה הסמוך לבית, או לחילופין רצפת חדר הילדים בביתו. לילד עירוני כיום, אין את המרחבים, את העצים, ואת האתגרים שמלווים ילד שגר בסביבה כפרית. להפך, על פי רוב, ילדים מבלים בין 4 קירות, ובאופן פחות מוצלח גם מבלים שעות ארוכות מול מחשב או כל מסך אחר שהם שקועים בו.
גם ילד שמשקיע את עצמו במשחקי חשיבה איכותיים, מפתח מאוד אזורים גדולים במוח. אך אזורים אחרים, שמתפתחים על ידי פעילות גופנית מעט מורכבת, נזנחים בדרך כלל במהלך חיי הילדות.
לנתונים אלו, כדאי להוסיף את העובדה, שכיום אין כמעט פעילות פיזית רצינית על מנת להתקיים, (גם לילדים וגם לאנשים). אנו משתמשים יותר ויותר במכוניות ומכונות, ופחות ופחות ברגלינו ובידינו, לעיתים ריצה או טיפוס, או סחיבת משאות, ממריצה פעילות גופנית חיובית (שמשלבת יחד איתה מאמץ חשיבתי) שהיא בונה ומפתחת אצלנו אזורים ממש קריטים במוח על מנת להתפתח ולפרוח.
תרגילי "חצר קוגני-פעילה" מתמקדים בהשלמת החסר, ומספקים מענה לאותם אזורים לא מפותחים.
מנהל/ת מוסד, רכז/ת יקר/ה,
באפשרותך לשבץ את הפעילות בלוח הפעילויות במוסדכם.
לפרטים נוספים על התכנית צרו קשר ונשתדל לחזור אליכם
כתבו לנו פה, ואנו כבר נדאג ליצור אתכם קשר
כתבו לנו פה, ואנו כבר נדאג ליצור אתכם קשר
פענוח מדויק של מבדקי מוקסו ינתן אך ורק על ידי איש מקצוע מוסמך.
בכל מקרה, מבדקי מוקסו אינם תחליף לאבחון מקצועי, אלא כלי עזר באבחון מקיף.
הדוגמאות המוצגות באתר הינם להעשרת הידע בלבד.