נוירו - דינאמי

טיפול נוירו-אופטימל הוא טיפול נפוץ מהדור השלישי של הנוירופידבק שעוזר למוח לאזן את עצמו.
הטיפול הוא בעצם נתינת מידע. אנו נותנים מידע למוח. המידע הזה, עוזר למוח לווסת את עצמו ולשפר את עצמו.
איזה מידע אנו נותנים? איך בדיוק המוח משתמש עם המידע הזה? איך יודעים איזה מידע לתת למוח? האם כל זה בטוח לשימוש? את כל התשובות תמצאו במאמר הב

מוח האדם הוא יצירה מופלאה של הבורא ואחד מאיברי הגוף המדהימים ביותר את חוקרי המדע בכל גילוי נוסף על צורת תפקודו ועל דרך פעילותו. המוח שלנו עובד ללא הפסקה במשך 24 שעות ביממה. פעילות המוח מבוססת על תדרי חשמל שהם משתנים בקצב שלהם ללא הפסקה. (כמו שאיבר הלב, יש בו דופק ללא הפסקה, כך גם באיבר המוח יש פעילות של תדרי חשמל ללא הפסקה) כל רגע ורגע המוח פועל, מתכנן, שולח הוראות ומשתפר. בעצם, כל מוח בעולם מנסה לשפר את עצמו ללא הפסקה, (אחרת לא היינו מתפתחים כלל חלילה), כשהמוח שלנו מזהה בעיה הוא מנסה להתגבר עליה ולתקן אותה ללא הפסקה. כך למדנו לקרוא, כך למדנו להבין את מה שאנו שומעים, כך למדנו לדבר, וכך התפתחנו בכל דבר אחר. כל פעולה שאנו רגילים לבצע ורואים אותה כמשהו מובן מאליו, זו בעצם תוצאה של התפתחות של המוח בשלב כלשהו בחיים שמעולם לא הייתה לו יכולת זו לפני כן. צורת הפעולה של המוח היא זיהוי אתגר ולאחר מכן מאמץ להתגבר עליו.

מלמדים את המוח יכולות חדשות

בטיפול נוירו-דינאמי אנו למעשה נותנים מידע למוח, באלו חלקים כדאי לו להשתפר ולפעול בצורה יותר מאוזנת ובכך לעזור לו להתגבר על הבעיה.

לעיתים המוח מתמודד עם הפרעות שונות, שמשפיעות מאוד על תפקודו של האדם. מקורם של הפרעות אלו הם בעצם אירועים ותקלות שהמוח נתקל בהם במשך חייו והוא אינו יכול או לא יודע כיצד לפתור אותם. כלומר כשעובר על אדם סבל פתאומי או אירוע, המוח יכול לקחת אותו כמשימה להתפתחות וכקרש קפיצה ליכולות חדשות בחיים, או לחילופין לקחת אותו כמכשול להתפחות שהיא למעשה מעצור חדש שתוקע את פעילותו והתפתחותו התקינה של המוח בהמשך החיים.

אפשר דוגמא?

מוח תקין במצב רגיל, פועל בצורה מחזורית. פעילות התדרים (כפי שהיא משתקפת בסורק EEG – איתור תדרי המוח) נעה בגבולות מסוימים של קצב אחיד בתבנית שחוזרת על עצמה (כעין דופק).

אדם שהיה נוכח בתאונת דרכים וחווה טראומה מאוד חזקה מהתאונה. לאדם זה התרחשה פעילות מוחית מאוד חזקה ממנה יכולות להיות מושפעות תופעות הלוואי שאנו רואים.

לעיתים, טראומות מסוג זה משפיעות על המוח בצורה כזאת שפעילות התדרים שלו מתחילה לשבור את התבנית הסדירה ולעבוד בפעילות תדרים עם "קפיצות" לא סדירות, וזה משהו שחוזר על עצמו שוב ושוב.
כתוצאה מכך, האדם חווה לעיתים תחושות חרדה פתאומיות במהלך החיים, גם אם לכאורה אין לו כלל ממה לפחד כעת, אלא כיוון שהמוח שלו כעת פועל באותה צורה כמו שהוא פעל בעת הטראומה, הוא הסתגל להמשיך ולעבוד באותה חוסר מחזוריות תקינה, עם "קפיצות" פתאומיות. וזה הגורם המשמעותי בכך שיש לאותו אדם את אותם תחושות חרדה בלתי מובנות.

כלומר: המוח חי את אותה התחושה שוב ושוב, ולכן האדם מגיב בחרדתיות למשהו שלכאורה אינו מובן.
על מנת לעזור למוח להתגבר על עצמו ולהפסיק את הפעילות הנוירולוגית השלילית הזו, המוח צריך "לדעת" מתי הוא פועל בצורה לא תקינה, ואת זה – לתקן

איך עובד הטיפול הנוירו-דינאמי?

ילדה בטיפול נוירו-דינאמי

כאן נכנס לתמונה מכשיר הנוירו-דינאמי.

בטיפול זה המטופל יושב על כורסה, ומאזין למוזיקה האהובה עליו, אין לו שום פעילות אחרת לעשות, רק לשבת במנוחה ולהאזין למוזיקה.

במהלך הטיפול, מכשיר הנוירו-דינאמי מחובר לרַגָשִׁים מיוחדים המזהים את מחזוריות פעילות המוח. התוכנה של המכשיר עורכת סריקה של כל הנתונים שהיא מקבלת, באלו תדרים המוח פועל כעת, ולפי זה בונה ממוצע כל 4 שניות של התדרים בהם המוח פועל. לאחר שיש לתוכנה את נתוני ממוצע התדרים, היא יכולה לזהות באלו שניות יש "קפיצות" בתדרים שחורגות מהממוצע הזה. כלומר, המערכת מזהה שאותם קפיצות הם חריגה מהפעילות הנורמטיבית של אותו מוח, ולכן היא מזהה אותם כבעיה.

באותם שניות שהם מזוהות כ"בעיות" המערכת מייצרת הפסקה יזומה של המוזיקה, ומחדשת את המוזיקה באופן מיידי. כלומר, המוח שומע מוזיקה נעימה באוזניים, עם קפיצות מידי פעם, לא במחזוריות קבועה, אלא רק מתי שהמערכת מזהה אצל מוח המטופל "קפיצה" חריגה בפעילות תדרי המוח.

לאורך כל הטיפול המוח מקבל את המידע, בצורת אותם הפסקות במקומות אלו. ולכן המוח האנושי הפלאי, מנסה לשלוט על אותם הפסקות ולהעלים אותם, למעשה הוא מוריד את אותם "קפיצות" בתדרים רק בגלל שההפסקות הללו במוזיקה מפריעות לו.

מוזיקה, רוגע ושיפור אמיתי

בשביל המטופל זו ממש חוויה. הוא יושב על הכורסה, וזה בשבילו שעת איכות באמצע השבוע שבה הוא נרגע. ולמעשה, בשעת רוגע זו, גם המוח שלו מתחיל להירגע ולהתחיל להתגבר על הפעילות הבלתי סדירה שלו, שגורמת לאותם בעיות.

הטיפול חוזר על עצמו מספר פעמים, עד שאנו רואים שיפור ניכר בתפקוד של המטופל.

חשוב להדגיש, שאנו בארגון לא רואים במכשיר הנוירו-נידאמי פתרון לכל בעיה, ואנו מכריעים על כל מטופל רק לאחר אבחנה מדוייקת ושיקול דעת. אנו מפנים לטיפול זה רק לאחר שאנו בטוחים שטיפול זה הוא הפתרון למקרה הספציפי.

בטח רציתם לשאול...

מוח במצוקה, הוא כמו אדם שנכנס לבית לאחר ריצה, שערו סתור ומראהו מוזנח… ואז כשהוא רואה את עצמו במראה… נבהל מהצורה שהוא מוצג, ומייד מנסה לשפר את מצבו…
המוח – מגיב באותה צורה כמו שהאדם מגיב. המכשיר הוא רק ה"מראה".

כן. טיפולי ניורו-דינאמי הינם טיפולים אשר נפוצים היום מאוד. ישנם מאות מכונים ברחבי העולם בהם מבוצע הטיפול בעשרות אלפי אנשים.
לא ידוע על תופעות לוואי או הפרעות שהגיעו בעקבות הטיפול במכשיר.

לא. המכשיר הינו מכשיר טיפולי ולא כלי אבחון. כמובן שבדרך כלל האדם עצמו מרגיש את קצב ההתקדמות שהמכשיר השפיע עליו.

מספר המפגשים הנדרשים, תלוי בהרבה משתנים:

  • כמה שנים הוא מתמודד עם הבעיה.
  • מהי חומרת הבעיה.
  • איך המוח הספציפי של הבן אדם יגיב לטיפול.

לא. אין מכשיר בעולם שיכול לפטור את כל הבעיות הקיימות. זאת רק טענה שיווקית. 

כל מי שמגיע לארגון עובר אבחון שעל ידו בוחרים את הטיפול הטוב ביותר המותאם לו ולא חייב להיות טיפול נוירודינאמי. 

לעיתים נדירות, למי שכן מתאים הטיפול הנוירודינאמי, ישנם תופעות המנועות את ההתקדמות הרצויה. לעיתים, בעיצומה של תקופת הטיפול, אם הבן אדם מבצע פעולות הפוכות מהטיפול, דבר זה עלול לפגוע ביעילות הטיפול. למשל: אם בן אדם רוצה לטפל בחרדות, המכשיר יכול לתת לו הקלה בכל מפגש. אבל אם הבן אדם נכנס למצבים ומחשבות חזקות של חרדה, הוא יכול לעשות פעולה הפוכה ממש ולבטל כל מה שהטיפול הצליח, ובצורה הזאת לא יוכל להתקדם או שהוא מתקדם מאוד לאט. במקרים כאלו מומלץ מאוד להוסיף במקביל טיפול רגשי שיעזור לשנות את ההרגלים במחשבות שגורמות לחרדות, וכך ביחד יש סיכוי גדול להצלחה ב"ה.

אם בעית הקריאה נובעת מחוסר התפתחות, מאוד מסתבר שהטיפול לא יעזור. אך, אם הבעיה היא מסיבות אחרות כמו פחד, לחץ, פרפקציוניזם, חוסר סבלנות וכו' הטיפול יכול לעזור ב"ה.

בארגון הילדים שלנו אנחנו לא נעולים על שיטה מסוימת, ולכן אנו לא מנסים לפתור את כל הבעיות עם אותה שיטה. המרכז בשבילנו זה הבן אדם. ואנו מנסים להתאים לו את הטיפול הטוב ביותר לבעיה הספציפית איתה הוא מתמודד. לכן אנו זוכים לאחוזי הצלחה מעל הממוצע.

מאות ילדים כבר
התאמנו בהצלחה

כל הצלחה כזו, היא הצלחה של חיים שלמים בעז"ה

תרצו לברר משהו נוסף? צרו קשר

יוצרים קש"ר

כתבו לנו פה, ואנו כבר נדאג ליצור אתכם קשר

לתשומת לב!

פענוח מדויק של מבדקי מוקסו ינתן אך ורק על ידי איש מקצוע מוסמך.

בכל מקרה, מבדקי מוקסו אינם תחליף לאבחון מקצועי, אלא כלי עזר באבחון מקיף.

הדוגמאות המוצגות באתר הינם להעשרת הידע בלבד.